уторак, 14. јануар 2014.

Шарон подржавао СР Југославију против НАТО-а

Извор: Israel News
Bivši premijer Izraela Arijel Šaron (85), koji je nakon osam godina provedenih u komi juče umro u bolnici Ber Shava gde se nalazio na lečenju, kao tadašnji ministar spoljnih poslova Izraela je, tokom rata protiv NATO-a, podržavao tadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, javlja Anadolu Agency (AA).
U tekstu u listu „The Independent“ iz 1999. godine, Šaron je kazao kako je vojna intervencija NATO-a protiv Srbije nepravedna i štetna kao i da se ne sme dozvoliti nezavisnost Kosova.
„Pogrešno bi bilo da Izrael podrži nasilnu intervenciju NATO-a protiv Srbije. Ako Izrael podrži takvu akciju na Srbiju, onda bi i mi mogli biti sledeća meta“, kazao je on.
Tada je poručio vlastima Srbije i srpskome narodu da „imaju sigurnu podršku Izraela“.
„Uvek ćemo biti uz vas protiv islamskog terorizma“, kazao je tada Šaron, dodajući kako međunarodna zajednice ne sme dozvoliti da Kosovo postane nezavisna zemlja.
„Nezavisnost Kosova mogla bi rezultirati jačanjem islamskog terorizma, što bi moglo ugroziti stabilnost na Balkanu i Evropi. Nezavisno Kosovo bi moglo voditi osnivanju i Velike Albanije“, rekao je on.
Nakon intervencije NATO-a, kazao je kako je napad na Srbiju bio „brutalan“.
Šaron upozoravao Evropu na opasnost od „muslimana s Balkana“
Bivši premijer Izraela Arijel Šaron (85) 1999. godine je kao tadašnji ministar spoljnih poslova Izraela izrazio zabrinutost zbog „povećanog broja muslimana na Balkanu“, javlja Anadolu Agency (AA).
Naime, on je tada za list „The New York Times“ kazao kako bi „nezavisno Kosovo moglo postati baza za islamski terorizam i dodatno ugroziti stabilnost na celom Balkanu“.
Šaron je bio protiv intervencije NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) protiv Srbije kako bi se zaustavilo ubijanje Kosovara u ratu 1999. godine.
„Kosovo bi moglo steći nezavisnost i onda postati deo Velike Albanije, što bi moglo postati oaza za islamski terorizam u Evropi. Zato se ne sme dozvoliti da Kosovo postane nezavisna zemlja“, rekao je tada Šaron.
On je izrazio zabrinutost da bi muslimanske zemlje na Balkanu mogle predstavljati veliku „terorističku pretnju“ za celu Evropu.
„Ako se dozvoli unija muslimanskih zemalja na tim prostorima, to bi moglo rezultirati bazom za islamski terorizam, jer već postoje ozbiljne osnove za to“, rekao je on.

Нема коментара:

Постави коментар